Het derde recept voor Pasen is een gehaktbrood met een hardgekookt ei. Een vullend en verantwoord – volgens het Atkins-dieet – hoofdgerecht of buffetgerecht.
Voor acht personen heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 el olijfolie. 3 el gehakte verse peterselie, 1 tl verse tijmblaadjes, 2 eieren, 3 el paneermeel, 800 g rundergehakt, zout, peper, 1 tl tabasco, 3 gepelde hardgekookte eieren en 1 ingevette cakevorm (1,5 L).
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook en snij de paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika enkele minuten. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen of schenk het vocht eraf. Voeg de kruiden toe en laat het mengsel iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los en meng deze samen met de gebakken groenten en het paneermeel door het gehakt. Voeg de tabasco, peper en zout naar smaak toe. Druk een deel van het gehakt in de cakevorm, leg vervolgens de hardgekookte eieren achter elkaar midden op dit gehakt en vorm de rest van het gehakt eromheen. Druk dit geheel goed aan. Zet het gehaktbrood voor ongeveer 1 uur in de oven, dek de vorm af met aluminiumfolie wanneer het brood tijdens het bakken te donker wordt. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het 15 minuten rusten in de vorm. Kijk of de kanten goed los zijn en leg een bord of schaal bovenop de cakevorm. Keer het voorzichtig om en verwijder de vorm. Serveer dit gerecht warm of koud. Eén portie bevat 4 gram koolhydraten en 300 kcal.
Trackbacks / Pingbacks