Wat maak je als je nog een halve avocado en spinazie over hebt? Na onze maaltijd van gister ben ik dan ook gaan Googlen. Ik kwam een recept tegen voor zalmburgers. Ideaal, aangezien ik ook nog zalm in de diepvries had liggen.
Michiel en ik hebben we er wel onze eigen draai aangegeven. Zo hebben we het geheel erg fijn gehakt en met een verkruimeld beschuitje iets steviger gemaakt. We hebben voor couscous als aanvulling gekozen, omdat we ook daar nog een beetje van over hadden. Ook hier hebben we een lente-uitje doorheen gedaan, zodat de smaken goed in balans waren. De spinazie hebben we op smaak gebracht met dressing van citroensap, olijfolie, peper en zout. En een mayonaise voor Michiel, die voor volgende keer een honing dille dressing ook wel ziet zitten.
Hoe we die halve avocado een dag goed hebben gehouden? Online las ik ergens dat je de pit gewoon moet laten zitten en de avocado moet besprenkelen met citroensap. Dat het ietsje bruiner wordt, hou je niet helemaal tegen. Maar hij smaakte nog super. Vertrouw je het toch niet helemaal dan kun je het er natuurlijk ook heel dun afsnijden. Dat heb ik zelf ook gedaan, omdat je op de foto natuurlijk een mooi stukje wil zien liggen.
Klinkt goed!