Voor een lekker, gezond én bovendien feestelijk ontbijt heeft Florida grapefruit een goed gerecht gedeeld. Deze grapefruit zit boordevol met vitamine C, vitamine A, kalium en vezels. Maak zelf eens granola en combineer dit met frambozen, zoete en sappige Florida grapefruitpartjes en Griekse yoghurt voor een smakelijk en rijk ontbijt.
Bereidingstijd granola: 30 minuten
Voor 8 personen
Granola
2 el zonnebloemolie
125ml ahornsiroop
2 el vloeibare honing
1 tl vanille extract
250g havermout
50g zonnebloempitten
4 el sesamzaadjes
50g pompoenpitten
100g geschaafde amandelen
25g gedroogde cranberries
25g gedroogde kersen
50g gehakte vijgen en abrikozen
50g kokosschaafsel
Topping
1 roze Florida grapefruit
1 bakje frambozen
150ml Griekse yoghurt, naturel
2 el vloeibare honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bereid de granola door in een grote kom de ahornsiroop, honing, het vanille extract en de zonnebloemolie te mengen. Voeg vervolgens de havermout toe, samen met alle nootjes en zaadjes. Roer het geheel goed door elkaar en verspreid het mengsel over een niet klevende bakplaat of een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de granola gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven en haal het dan uit de oven. Meng nu het gedroogde fruit en de kokosnoot erdoor. Bak nog eens 15 minuten en haal de granola daarna uit de oven om af te koelen. De granola is een maand houdbaar in een luchtdichte verpakking.
Meng de Griekse yoghurt met de honing om de granola een verrassende smaak te geven. Haal de partjes uit de Florida grapefruits en leg een paar partjes op de bodem van een schaaltje. Strooi hier een paar frambozen over, gevolgd door een schep granola en vervolgens een schep van de honingyoghurt. Herhaal dit een aantal keer om verschillende lagen te maken. Geniet van dit snelle, gezonde ontbijt. Smakelijk!