Dat ontbijten ontzettend belangrijk is, heb ik vanuit mijn opvoeding wel meegekregen. Maar sinds mijn studententijd ben ik die eerste maaltijd van de dag steeds vaker over gaan slaan. Tot ik de lekkere combinatie: magere yoghurt, muesli en blauwe bessen ontdekte. Vanochtend was het dan ook weer tijd voor mijn lievelingsontbijt.
Valkuil: te grote porties. Ik vind dit zo lekker dat ik makkelijk een bord vol met muesli kan scheppen, er veel te veel yoghurt bij doe en dan royaal strooi met de blauwe bessen. Daarom doe ik sinds een tijdje toch maar in een kleiner bakje.
Like I said before: beter havermout dan muesli en beter sojamelk/-yoghurt dan gewone yoghurt. Op smaak brengen met kaneel (supergezond!), bessen, fruit, wat je maar lekker vindt.
Je moet dan wat goed voelt, uiteraard. Ik weet het niet beter, geef je slechts tips vanuit de voedinggoeroe’s die ik volg.
Overigens is diƫten sowieso not done, de oplossing is je voedingspatroon aanpassen. Ik leef en eet volgens bepaalde richtlijnen, gezond maar ook heel lekker zoals je wel eens op mijn FB voorbij ziet komen, ben 10 kilo afgevallen en veel fitter & energieker.
De knop moet om; je kunt trots op jezelf zijn dat jij nu de stap neemt naar een gezonder leven!